На 3 януари, вторник, в 11.00 часа на Дондуков“ 2 президентът ще връчи

...
На 3 януари, вторник, в 11.00 часа на Дондуков“ 2 президентът ще връчи
Коментари Харесай

Стана ясно кога Радев връчва мандата на Продължаваме промяната


На 3 януари, вторник, в 11.00 часа на „ Дондуков “ 2 президентът ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание - тази на „ “. Това оповестиха от прессекретариата на президента. 

В същия ден " " е отправила покана към всички парламентарни групи, които са взели участие в разискванията за възможна реализация на втория мандат. Политическа партия изготвят програмна декларация с национални предпочитани задания, като се надяват тя да бъде гласувана в пленарна зала. Ако ли не бъде, няма и да предложат състав на проектокабинет. 

На последната среща с втория мандатоносител се явиха единствено три от парламентарно показаните партии: Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Български напредък ".

До момента стана ясно, че в случай че Политическа партия въобще предложи кабинет, това ще е държавно управление на малцинството, дружно с " Демократична България ".

Ако вторият мандат не бъде осъществен, президентът би трябвало да връчи третия на определена от него партия, като не е наложително тя да е третата по величина. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР